Jak przygotować urządzenie do pracy?
Faza przygotowawcza:
- Pamiętaj, że aby w znalezionej lokalizacji mógł automat pracować musi być tam dostępne zasilanie AC 230V z uziemieniem.
- Rozpakuj automat i zdejmij zabezpieczenia półek na czas trasportu.
- Automat sprzedający chłodzony, taki jak KM-C001 lub KM-G006 nie mogą przylegać bezpośrednio tylnią ścianką do ściany.
Z tyłu znajdują się otwory wentylacyjne agregatu chłodniczego.
- Załaduj do wrzutnika wystarczającą ilość monet do wydawania reszty "na start". Załaduj minimum po 10 monet do każdej z tub.
(W przeciwnym wypadku automat będzie zgłaszał niepełną gotowość do pracy.)
- Przeprowadź testy poprawności funkcjonowania zgodnie z instrukcją.
Zatowarowywanie:
- Ułóż towar na półkach.
- Umieść etykiety cenowe
- Wprowadź ceny do pamięci automatu zgodnie z umieszczonymi na półkach cenami.
- Zamknij automat przekręcając wielokrotnie pokrętło zamka w drzwiach zgodnie ze wskazówkami zegara aż do wyczucia oporu.
Zamykaj zawsze dokładnie drzwi, nie pozostawiaj "luzów". Otwierając musisz obracać ten zamek w przeciwną stronę.
Faza pracy:
- Optymalizuj ofertę asortymentową zgodnie ze strukturą klientów.
- Szukaj nowych produktów by móc cyklicznie odświeżać ofertę poprzez wprowadzanie nowych produktów
- Na podstawie informacji o sprzedaży dostosuj asortyment i ilości poszczególnych produktów w automacie do upodobań klientów.
- Cyklicznie sprawdzaj stan mechanizmów odbioru pieniędzy i wydawania reszty. Bez prawidłowego ich działania nie będzie sprzedaży.
- Pamiętaj, że o wielkości zysku będzie decydował poziom kosztów obsługi tych automatów.
Nieprawidłowe zarządznie siecią automatów sprzedających może zwiększyć koszty nawet 2-krotnie.
- Gdy pojawiają się problemy w automacie sprzedającym, szybkie i profesjonalne rozwiązanie ich jest niezbędne. Prosimy skontaktować się z nami.
Pomożemy rozwiązać zaistniały problem tak szybko, jak to możliwe.
- Zwiększaj ilość swoich automatów sprzedających. Zwiększaj skalę swojej działalności. Redukuj udział kosztów zarządzania.
Zwiększaj proporcje zysku do kosztów.
|